Anni Vuohijoki yhdistää ammattiurheilun ja yrittäjyyden / The Process – Health & Performance

“Parasta Uniikissa on se, että lähtökohtaisesti yrityksen asioita hoidetaan yhdessä tiiminä. Yrityksen menestyminen on yhteinen päämäärä, jonka eteen myös tilitoimisto tekee töitä.”

Olympiaurheilija ja valmentaja Anni Vuohijoki perusti The Process – Health & Performance yrityksen ja yhteisön oman elämänfilosofiansa ympärille. Yrityksen ensisijainen tarkoitus on edesauttaa suomalaista huippu-urheilua, mutta myös elämäntapaurheilijoita ja harrastelijoita. Tarjolla on sekä yksilö- että online-valmennuksia.

Anni on todellinen toiminnan nainen. Annin oma laji on painonnosto ja hän harjoittelee parhaillaan Tokion olympialaisia varten. Lisäksi hän pyörittää yritystä, tekee valmennuksia ja opiskelee lääketiedettä Oulun yliopistossa.

Kysyimme Annilta, miten on mahdollista ehtiä tekemään kaikkea tätä? “Ilman tukipiiriäni ja toimivaa ‘koneistoa’ se ei olisikaan mahdollista. Minulla on mahtava tiimi ja valmentajat sekä luotettavat yhteistyökumppanit urheilun puolella ja yritystoiminnassa.” Anni sanoo.

Uniikin Anni löysi LinkedInin kautta. Yritys oli vastikään vaihtanut yritysmuotoa toiminimestä osakeyhtiöksi. Toiminimen aikana Anni oli hoitanut kirjanpidon itse, mutta osakeyhtiö olikin sitten ihan eri juttu, lisäksi liiketoiminta oli monimutkaistunut vuosien varrella. Oli tärkeää löytää yhteistyökumppani, joka auttaisi muutoksessa ja ottaisi kopin talousasioista.

Anni tiimeineen valitsi Uniikin yhteistyökumppaniksi, koska he halusivat tilitoimiston, joka tekee töitä suurella sydämellä, kuten urheilijatkin. Tärkeä kriteeri oli myös luottamus, tunne siitä, että voi antaa oman yrityksen talousasiat huoletta toisen hoidettavaksi.

“On ihan mieletöntä, kun on oma talouden tukihenkilö, jolta voi aina kysyä apua vaikkapa verotukseen liittyvissä asioissa. Kävimme yhdessä läpi myös tilinpäätöstämme, joka auttoi meitä ymmärtämään yrityksen lukuja paremmin. Olemme lisäksi saaneet hyviä vinkkejä ja ohjeistusta meille uuden Procountor -ohjelman käytöstä.”, Anni kertoo.

“Parasta Uniikissa on se, että lähtökohtaisesti yrityksen asioita hoidetaan yhdessä tiiminä. Yrityksen menestyminen on yhteinen päämäärä, jonka eteen myös tilitoimisto tekee töitä.”, Anni jatkaa.

Seuraa Annin matkaa Tokion olympialaisiin The Process sivuilta löytyvästä Road to Tokyo -blogista.