JOULUINEN AAMIAINEN JA TIETOISKUJA 12.12.2018 klo 8-10

 

Taloushallinta Uniikki Oy järjestää kaikille avoimen aamiaistilaisuuden 12.12.2018 klo 8.00 -10.00! Aiheena vuodenvaihteen muutokset verotuksessa ja verokorteissa sekä tietenkin tulorekisteri. Tilaisuus pidetään UniikkiLABissa osoitteessa Karjalankatu 2 (katutaso). Muistathan ilmoittautua alla olevasta linkistä, jotta osaamme varata riittävästi syötävää kaikille.Asiantuntijana toimii Sanna Juutilainen, ja tiivistetyt tietoiskut ovat klo 8.30 – 8.50, ja sama tietoisku uudestaan klo 9.30 – 9.50. Aamiainen tarjolla koko ajan klo 8.00 -10.00.

 

VUODENVAIHTEEN MERKITTÄVIÄ MUUTOKSIA

TULOREKISTERI

 • Käyttöön 1.1.2019
 • KAIKKI maksetut palkat/palkkiot/palkkaennakot tulee ilmoittaa tulorekisteriin 5. päivän kuluessa MAKSUSTA . Mikäli henkilölle maksetaan palkkaa, palkkaennakkoa tai mitä tahansa niihin verrattavissa olevaa tuloa, se tulee aina ilmoittaa saman tien meille. Jatkossa ei riitä, että se käy ilmi kuukauden kirjanpidosta. Mikäli ilmoitusta ei tehdä, mahdolliset sanktiot jäävät yrityksen maksettavaksi.

VEROKORTIN MUUTOKSET

 • 1.2.2019 alkaen ei enää ole erillisiä pää- ja sivutoimen verokortteja. Verokortteja on jatkossa vain kahdenlaisia; tulorajallinen palkkatulon verokortti ja ilman tulorajaa oleva eläketulon verokortti. Myös ns. freelance-verokortit poistuvat käytöstä.
 • Kaikissa verokorteissa on vain vuosituloraja. Palkkakausikohtaista tulorajaa ei ole nää mahdollista käyttää.
 • Työntekijän itsensä vastuulla on tulorajojen seuraaminen! Tämä kannattaa tiedottaa myös omalle henkilöstölle. Jatkossa työntekijä voi nimittäin kopioida verokorttinsa usealle työnantajalle mutta kukin työnantaja seuraa vain omien suorituksiensa mukaisesti verokortin tulorajaa. Näin ollen voi käydä niin, että jos verokortin tuloraja on esim. 30.000 euroa ja työntekijä saa yhdeltä työnantajalta 20.000 euroa ja toiselta työnantajalta 15.000 (eli yhteensä 35.000), kukaan ei huomaa tulorajan ylittymistä, ja työntekijälle tulee lopullisessa verotuksessa jäännösveroa maksettavaksi.

TUNNISTAUTUMINEN / OMAVERO

 • Suomi.fi -valtuudet korvaavat Katso-valtuutukset vuoden 2019 aikana. Suomi.fi -valtuudet eivät toimi vielä kaikkien yritysten kohdalla. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja pyydämme uusia valtuutuksia sitä mukaa, kun se on mahdollista.
 • Mikäli olette itse käyttäneet Katso-tunnuksia:
  • jos teillä on nimenkirjoitusoikeus, voitte kirjautua suoraan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai HST-kortilla.
  • jos teillä ei ole kaupparekisteriin merkittyä nimenkirjoitusoikeudetta, teidän tulee hakea uudet suomi.fi -valtuudet.

Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ. Ja kutsu myös kaverisi mukaan!